ДНЕС

Варненци си искат морската градина, слънцето, морето и плажа

Варненци излязоха на мълчалив протест пред сградата на Община Варна срещу ограничителните мерки и забраната за достъп до Морската градина, крайбрежната зона и плажа.

„Искаме си Морската градина, слънцето, морето, плажа“, пишеше на издигнатите плакати на организираните в социалните мрежи около 60-80 мъже и жени. Сред протестиращите имаше и майки с деца, както и хора със свалени маски в знак на гражданското неподчинение.

Варненци недоволстваха, че след заповедта на здравния министър и последвалата заповед на кмета на Варна, с която бе въведена забраната за посещение на паркове, градинки, зони за отдих на открито и закрито, детски и спортни площадки в морската столица, шефката на РЗИ-Варна, д-р Дочка Михайлова добави на 12 април и въвеждането на забрана за достъпа до плажа, морето и Крайбрежната алея на Варна.

„Забранява се достъпът на граждани и превозни средства, с изключение на тези със специален режим на движение по пътната настилка от източната част на Станчовата алея (след ресторант „Парми“) до бариерата на плувен комплекс „Приморски“, гласи ограничителната заповед на началника на РЗИ-Варна.

„Аз протестирам защото ме принуждават да тъпча детето си с изкуствен витамин D, вместо да го изведа на разходка при това хубаво слънчево време“, коментира майка с дете на ръце. Недоволните от рестриктивните мерки варненци коментираха още, че не се притесняват да се съберат на едно място, за да защитят позицията си.

Стигна се и до намесата на полицията, като на място бяха връчени писмени предупреждения на организаторите на протеста.

 

/монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top