ДНЕС

Бойко Борисов: Използваме, че няма трафик, за да поправим мостовете по магистралите

„Използваме хубавото време и по-малкия трафик по пътищата, за да поправим мостовете по магистралите“, обяви премиерът Бойко Борисов, преминавайки по магистралата. Той слезе на един от обектите и като по традиция завърза разговор с работниците. Те го увериха, че ремонтните дейности би трябвало да приключат до края на май.

От своя страна министър-председателят изрази надежда през май да отворят хотелите и ресторантите. „Хем си помагаме с времето, хем тези хора не са на борсата“, отбеляза Борисов. Според него, ако всички върви наред, ремонтите на 5-те моста на магистралата ще бъдат завършени „до 24 май – 1 юни“.

Освен за предпазни облекла и инфраструктура, днес премиерът коментира и принудително затворените тържища. От изявлението му в Твърдица стана ясно, че държавата ще изкупи зеленчуци от български производители, които не са успели да пласират продукцията си, и ще ги предостави на социални домове и патронажи.

Премиерът призова веригите за разпространение на хранителни продукти да направят бързо щандове за българските продукти, за да не може готовата свежа продукция да пропадне.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top