СВЕЖО

От снимачната площадка на Поли и Минчо!

Полина Павлова Порумова  е от гр. Славяново, Плевенско. Завършва Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий” със специалност народно пеене, в класа на Борислава Симеонова. През 2014 година е приета в Югозападен университет „Неофит Рилски” със специалност изпълнителско изкуство – народно пеене в  майсторския клас на доц . д-р Бинка Добрева. През 2014 година е назначена като артист – хорист в Ансамбъл „Пирин”, Благоевград. 2014 г. издава своя Първи самостоятелен албум „С песните на Полина Порумова”. Полина Порумова има много награди и отличия, както и участия в БНТ „Иде нашенската музика”, „Ай да идем”, Дестинация БГ „Затупали тъпане”, ТВ Скат „От българско по – българско”, БНР – „Имат ли песните спиране”, Радио Гама и др.

МИНЧО СВЕТЛАНОВ МИНЧЕВ е от гр. Казанлък роден на 20.07.1986 год. в гр. Стара Загора , учил в НУФИ „Филип Кутев “ гр. Котел ,със специалност тамбура . Към момента пише авторска музика на фолклорна основа.

Носител на специални награди от фолклорни конкурси в гр . Варна (11 Фолклорен конкурс),

гр. Стара Загора „Орфеево изворче“ ,

 гр. София – „Димитър Русев“,

 „Орфеева дарба “ –  гр. София и мн. др.

Участник в дни на българската култура в гр . Кардица , Гърция.

Днес срещаме Поли и Минчо на снимачната площадка в Пловдив , където с снимат нова видео продукция.

Здравей, Поли! Какво се случва тук в момента?

–  Здравей! Много ни е приятно, че отново се срещаме, благодаря за вниманието към нас!

Днес с моят колега Минчо Минчев, записваме трета дуетна песен,, Гурбетчийска Коледа “ , която е трета авторска песен на Минчо! Музиката е дело на Минчо Минчев, текст: Минчо Минчев и Даниела Иванова, аранжимента е с живи инструменти и дело на орк.,, Траки“, мастер : Ангел Евтимов, видео : Георги Томбашки!

Здравей, Минчо! Това е твоя трета авторска песен, какво те накара да възпееш именно гурбетчийството?

-МИНЧО –

Здравейте, уважаеми читатели, приятели и наши почитатели! Коледа е е един от най – светлите празници, който топли нашите сърца и сплотява нашите семейства, като ни събира всички от най-малките до най – възрастните заедно. Понякога по една или друга причина на тези светли празници ни липсват някои от най – близките ни хора. Идеята на песента ни е, че каквото и да се случва в живота ни, когато семейството е заедно, задружно е най – силно и няма непреодолими препятствия за тях.

– ПОЛИНА

– В последните години, темата за гурбетчиите В България се обсъжда все по – често. Много млади хора отиват да учат там и не се връщат, създават семейства там, работят… А тук в България остават техните родители, понякога и деца. Голяма част моето семейство за съжаление живее в чужбина, нямат възможност да се приберат за Коледа или други празници! Усещам песента като апел към всички българи по света да не оставят майка и баща и родната земя.

Защо избрахте орк.,, Траки“ за съвместна работа?

-МИНЧО-

Като индивидуални изпълнители всеки един от орк. Траки е перфектен музикант, а заедно звучат уникално! Това е един от най-прогресиращите млади оркестри в България, техен ръководител е Георги Динчев – Шайката, който свири на кларинет, млад човек със светло бъдеще в музикалното поприще.Според нас за този съвместен проект си пасваме идеално!

Какво да очакват вашите почитатели за в бъдеще?

-МИНЧО _

-Нашата музика е нашият живот, като дует  правим изцяло авторски песни, които се възприемат доста добре, въздействат на хората и за тях получаваме много добри отзиви! За напред ще бъдем още по – вдъхновени и целеустремени  в работата си.

-ПОЛИНА –

– Ние не създаваме песните си по план, при нас всичко е спонтанно!,, Гурбетчийска Коледа “, записваме едва няколко дни преди Коледните празници. Бъдещите ни проекти са свързани отново с авторската музика на Минчо, също така ѝ тази година организирам Първи Национален Фолклорен Конкурс,, От извора на Севера “, под патронажа на кмета на Община Пордим Детелин Василев, ще се проведе на 8 и 9 май 2020 година в община Пордим! За момента ще работим изцяло върху конкурса, очакваме гости от цяла България.Силно се надявам да се получи един хубав празник не само за нас, а и за нашите гости!Предстои ми запис на автентична песен от Плевенско заедно с учениците на СУ,, СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ “, гр. Пордим , която е обработена за Хор, оркестър и солист от Красимир Калинков.

Какво ще пожелаете на многобройните читатели на Топ Преса?

Желаем на читателите на Топ Преса, весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници, много здраве, щастие и берекет през новата година, сила и просперитет!

Бъдете винаги заедно със семействата си и никога гурбета да не Ви разделя!

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top