ДНЕС

Дете е с тежки изгаряния, след като падна в изкоп с вряла вода във Велинград

Дете е с тежки изгаряния, след като пропадна в дупка на аварирал водопровод във Велинград. Момиченцето е транспортирано до София и е настанено в болница „Пирогов“. От Община Велинград са разпоредили проверка за причините и собствеността на спуканата тръба, по която тече вода с температура 90 градуса.

Сред притеклите се на помощ е Никола Димитров, който живее на метри от мястото на инцидента.

Никола Димитров: Децата си играеха тук, 7-8 деца бяха и в един момент детето с левия крак беше потънало. Отворила се беше дупка. Явно е напивало отдолу.

Инцидентът става при каптаж „Мизинка“, когато 12-годишното момиче буквално пропада в почвата. Момичето не подозира, че под краката ѝ има ВиК авария.

Детето успяло да излезе сравнително бързо, с помощта на приятелите си. То е настанено в болница с тежки изгаряния, но без опасност за живота. Оказва се, че на мястото е минавала тръба, по която тече вода с температура 90 градуса. Кметът на община Велинград е разпоредил пълна проверка по случая.

Костадин Коев – кмет на община Велинград: Това, което съм разпоредил, е да се намери причината за аварията. Кой управлява, стопанисва и поддържа даденото съоръжение, в случая водопоровода, който е аварирал. Разпоредил съм да се обследва не само сондажа на „Мизинка“, а и на „Власа“. Това са двата сондажа в кв. „Каменица“, които са дадени за стопанисване от общината.

Кметът допълни, че са в непрекъсната връзка със семейството на пострадалото момиченце. Взето е решение общината да подпомогне лечението на детето със средства от общинския солидарен фонд. По случая започва проверка и Районната прокуратура в курортния град.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top