ТРИБУНА

Офертите за Коледа в Банско нагоре с 11% . Най-скъпият пакет излиза по 1500 лева на човек

Цените за Коледа в Банско нагоре с 11%.  Тази година най-скъпият новогодишен пакет у нас може да се намери в Банско за цената от 1500 лева на човек.

За спа почивка топ дестинациите са няколко Велинград, Хисаря, Сандански, Девин и Белчин баня. От ски курортите най-често избираме да отидем в Банско, Пампорово или Боровец. По Черноморието пък най-много празнуващи се очакват в Св.Св. Константин и Елена и Поморие.

Почивката в Боровец в 4-звезден хотел не излиза под 300 лв. на човек за три вечери. Настаняването в двойна стая с включен полупансион е по 290 лв. на човек, а апартаментът е с 90 лв. отгоре, сочи проверка на „Монитор“. В офертата единичната стая е най-скъпа – 436 лв. за 3 вечери. За тези пари освен полупансион, гостът може да се наслади на традиционна вечеря с български ястия на Бъдни вечер, празнична програма за Коледа, тематична програма за най-малките с Дядо Коледа и Снежанка и достъп до сауната, парната баня и фитнеса.

За децата до 3 години храната и престоят са безплатни, а за порасналите – или са с наполовина по-евтино настаняване, или доплащат само за вечеря.

Друг пакет предлага 3 нощувки със закуска и празнична вечеря за 1 човек в апартамент с 2 спални на цена от 425 лв. Три нощувки в едностайна стая за един човек пък са с едва 100 лв. по-малко или 345 лв. Предложенията трябва да се разглеждат внимателно тъй като важната информация понякога е оставена накрая – а именно това, че цените важат при ранни записвания с ограничен срок на годност или резервацията трябва да се направи до края на ноември.

На места може да се намерят и по-евтини оферти от по 80-150 лв. на човек за съответно 1-2 нощувки, но при тях няма празнична вечеря, а тя дори се доплаща с над 20 лв.

Нова година можем да посрещнем в Боровец за малко над 450 лв. Срещу тези пари получаваме 3 нощувки с включен полупансион. Оферите в Пампорово са по 150 лв. на човек в 3-4-звезден хотел за двойно настаняване за 3 нощувки или общо около 900 лв. Цената обаче скача при повече нощувки. 5 вечери в студио за двама стигат 1500 лв., а дори нощувките да са в обикновена стая с тераса цената е отново над 1200 лв. В такива случаи хотелиерите примамват с екстри като „Питие за добре дошли“, изплащане на сумата на части и томбола с награди. Трябва обаче да внимаваме за ранни записвания, за да не ги изпуснем.

В Пампорово е малко по-евтино като двойната стая с полупансион струва малко над 300 лв. за двама души за 2 вечери. Една нощувка повече излиза 450 лв. като отново са включени използването на фитнес, сауна, парна баня, закрит басейн, паркинг, детски кът и дори транспорт до близкия ски център.

Много българи и тази година ще прекарат празниците в чужбина.

Най-голям скок се наблюдава в резервациите за съседните държави: Турция, Македония, Сърбия и Албания. От европейските столици фаворити остават Прага, Виена, Рим и Париж. Тези, които търсят по-екзотични места, тази година са се спрели на Дубай, Индия и дома на Дядо Коледа в Лапландия.

 

/Bulgaria ON AIR

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top