СВЯТ

Френска медия твърди: Михаел Шумахер е в съзнание

Седемкратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е в съзнание, твърди френският „Паризиен“, позовавайки се на служителка в парижката болница „Жорж Помпиду“, където германецът бе настанен за лечение

50-годишният Шумахер бе приет в понеделник за трансплантация на стволови клетки. Френското издание цитира медицинска сестра от кардиологията, която е потвърдила пред изданието, че легендарният пилот е в болничното заведение и е в съзнание. Лечението, на което се подлага Шуми в Париж все още е експериментално и не е позволено в цял свят.

Президентът на Международната федерация по автомобилизъм и близък приятел на Михаел – Жан Тод, е посетил германецът в болницата. Преди ден той присъства на погребението на трагично загиналия в катастрофа на пистата „Спа“ 22-годишен пилот Антоан Юбер, където бе в компанията на сина на Шумахер – Мик. В края на юли именно Тод, който е сред малкото допускани до дома на Шумахер, разкри за прогрес във възстановяването му и дори разказа, че заедно са гледали състезание от Формула 1.

Счита се, че Шумахер се подлага на лечение за премахване на мозъчно възпаление, след като продължава да се възстановява от тежкия инцидент преди повече от 5 години и половина. Оттогава информацията за състоянието на бившия пилот е изключително оскъдна по желание на неговото семейство.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top