ДНЕС

Морето изхвърли труп на крава край Варна

руп на крава е изхвърлило морето на плажа пред хотел в курортния комплекс „Златни пясъци“ край Варна. Сигналът за изхвърленото от водата разлагащо се тяло на животното е бил подаден до Областна дирекция по безопасност на храните преди два дни.

Експерти са извършили проверка на място. По ушната марка е установено, че животното не е от българско стопанство, а от чужда страна, твърди сайта moreto.net. Най-вероятно трупът е стигнал до брега, след като животното е било превозвано с кораб и е паднало във водата и се е удавило при по-голямо морско вълнение.

От община Варна информираха, че вече е създадена организация по извозване и унищожаване на животинския труп.

Това не е първи подбен случай, когато морето изхвърля тяло на животно на плаж край Варна. Миналата година почти по същото време на плажната ивица в района на Трета буна пак бе открит труп на крава, изхвърлена от вълните. Тогава от РИОСВ-Варна потвърдиха сигнала за мъртвото животно, постъпил на тел. 112, откъдето бил препратен към екоинспекцията.

Те обаче отговарят само за защитените видове и от своя страна го препратили към Агенцията по безопасност на храните и община Варна. Оттам взеха мерки и откараха трупа в екарисаж, съобщи тогава дежурният в БАБХ-Варна. Варненци припомнят и друг случай, при който почиващи станаха свидетели на поредния труп на крава, изплувал на плажа в местността „Фичоза“, който по-късно също бе транспортиран до екарисажа.

 

/монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top