ТРИБУНА

Борисов: От София може и да не го разбират, но и Господ да слезе, данъци не може да опрости! (СНИМКИ/ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов проведе извънредна среща с тютюнопроизводителите от Североизточна България, заради протеста, който те организираха преди дни край село Пристое. Причината за недоволството им е, че вече три години не са получили пари от гръцка фирма, изкупила продукцията им. Лидерът на ГЕРБ отиде на място, за да говори с тях.

„Тук съм като министър-председател, а не лидер на ГЕРБ. Тук съм, за да решаваме проблеми, а не да правим агитация. ОТ БСП ни упрекват, че даваме много пари на кметовете от ДПС – какъв е и тук. Но повечето кметове в България са именно от ДПС и ГЕРБ“, така Борисов започна обръщението си към тютюнопроизводителите.

„Не искам никои да се чувства застрашен или привлечен на този дебат“, допълни той.

„Проблемът при вас е, че частна компания го е сътворила всичко това. Но не съм бил толкова път, за да ви го кажа. Вие го знаете. В четвъртък ще вземем решение на Фонда. С данъците е по-трудна работата. Там можем да направим само отсрочка. Видяхме на Мюфтийството искахме да опростим данъците, но настана вой. Господ да слезе, данъци не може да опрости. Надявам се поне докато съм аз пари за вас да има“, обеща премиерът.

„Този, които е садил и е загубил ще направим така, че след четвъртък да може да си вземете парите. За застрахователната компания не съм запознат – ще питам Фонда. Затова и вие внимавайте – питайте и се осведомявайте преди да подписвате нещо“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Надали има българин, който да не знае как се сади тютюн. Надали има по-трудоемка и тежка работа от това. Ходих да берем едно време тютюн на бригадите и знам какво е. В това са ангажирани и жени, и деца“, допълни Борисов.

„България не е само на жълтите павета. И не е само да си правим гадости. За какво ли не се харчат пари, а вижте тези отрудени хора. Около милион и половина сме отделили за тези хора, на които цял ден пръстите им са в калта. България е тук. Ако от София не го разбират, аз го разбирам добре“, отсече още Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top