ДНЕС

Нинова: Корупцията пребори ГЕРБ, вместо обратното

Бойко Борисов не може да реши проблема с „Апартамент гейт“. Скандалът е следствие, а не причина. Проблемът е в изградения модел на управление на ГЕРБ. И дори Цветан Цветанов да си отиде, моделът ще остане. Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите ѝ това е модел, в който всички правителства и мнозинства на Борисов приемат лобистки закони в интерес на определени олигарси, които след това им се отблагодаряват.

Тя показа списък с доказателства за 26 лобистки закони, който от БСП са изготвили по време на правителство „Борисов 2” и съобщи, че в следващите дни ще представят такава разработка и за „Борисов 3”. Върху бизнеса се оказва политически рекет, заяви Нинова и допълни:  „Ето защо дори Цветанов да си отиде, както очевидно ще се случи, ще дойде друг Цветанов, но това ще продължи“.

„Нека са си спомним какво се случи от първите случаи на апартаменти на Цветанов – нищо. Апартаментът на Горанов – нищо. „Суджук гейт“, оградата, „Хасково гейт“ – нищо. Единият си отива, Борисов реже едната глава и идва другият, моделът продължава. Главата на този модел, мозъкът на този модел е Бойко Борисов. Докато той управлява държавата, няма как нещо да бъде променено. Борисов казва, че е създал партията си, за да се бори с корупцията. След 10 години управление, корупцията пребори партията. Единственият начин този модел да бъде променен, демократичен и нормален, е предсрочни избори“, заяви лидерът на БСП.

 

/дарик

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top