ДНЕС

Цачева: Излизам в отпуск, докато депутатите гласуват оставката ми

„Оставката е личен акт. Във времето съм показала, че мога да нося отговорност. Не искам името ми да тежи на премиера Борисов и на партията. Така се прави“. Така правосъдният министър Цецка Цачева обясни мотивите си да подаде оставка след скандала с купения от нея апартамент на доста занижени от пазарните цени в луксозен блок, построен от строителната компания „Артекс“ в столичния кв. „Изток“. Молбата й за напускане идва след като тази сутрин премиерът Бойко Борисов я извика в Министерския съвет заради скандала с евтините жилища, с които тя, шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, зам.-министърът на спорта Ваня Колева и шефът на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов си купиха от „Артекс“.

„Натиск не е имало. Еднолично реших, че не мога да изпълнявам длъжността министър на правосъдието, докато текат проверките“, каза още Цачева. Тя допълни, че е разговаряла с премиера и го е уведомила, че ще си пусне платен отпуск, докато парламентът гласува оставката й.

Цачева обяви оставката си в Стара Загора преди да се включи в международна научна конференция на Зонта Интернешънъл „Жените след 100“. Панелът с нейно участие започна в 14 часа, тя говори за домашното насилие – проблеми и добри практики.

Междувременно от правителствената информационна служба обявиха, че премиерът Бойко Борисов е приел оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева.

„Двамата разговаряха и обсъдиха свързаната с името й имотна сделка. Пред премиера министър Цачева заяви решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството“, казват от „Дондуков“ 1.

 

/кмета

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top