РАЗСЛЕДВАНЕ

Двама млади мъже изнасилили и убили жената в Харманли

Двама младежи от ромски произход на 18 и 22 години са задържани като заподозрени за зверското убийство на Валя Георгиева (53) в Харманли. Както вече писахме, жената беше открита мъртва в незастроен парцел на метри на стадиона в Харманли и на 150 метра от дома си. Убита е по особено жесток начин, след като е удряна и ритана в главата, докато издъхне.

Във фаталната съботна вечер Георгиева пила в компания, където били и двамата младежи. На сбирката се пушело и трева. Валя се напила до безпаметност и тръгнала да се прибира сама, твърдят запознати.

Не след дълго мястото на запоя напуснали и момчетата. Те настигнали Валя, която заради погълнатото голямо количество алкохол била паднала на паркинга пред стадиона. Там двете екзалтирани от алкохола и напушени момчета поискали да правят секс с нея. Валя, която е била много слаба и дребна, около 40 кг, им отказала и им казала, че се прибира в къщи сама.

Тогава двамата сграбчили крехката женица и я замъкнали в незастроения и разграден парцел до стадиона. Без да знаят, че една от камерите от системата за видеонаблюдение в Харманли, поставена в близост до стадиона вече ги е заснела. Следващите минути са били последните в живота на жертвата и са изпълнени с брутална и необяснима жестокост.

Валя била бита и изнасилена от двамата обезумели нападатели. След като задоволили нагона си, започнали да я ритат в главата. След множество силни удари на едно и също място се е получила тежка черепно-мозъчна травма. Двамата предполагаеми убийци вече са задържани за 72 часа и са им повдигнати обвинения, съобщи на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Обвиненията са за блудство, представляващо особено тежък случай и по отношение на лице в безпомощно състояние и убийство по особено жесток и мъчителен начин за жертвата. Окръжна прокуратура ще поиска в следващите дни най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ и на двамата извършители, за които към момента няма данни да са осъждани. „Когато делото влезе в съда ще настояваме за най-тежкото наказание – доживотен затвор“, допълни Арнаудова. Според магистрати от Хасково вероятно мярката за неотклонение на задържаните ще се гледа в петък.

Трупът на Валя беше открит от минувач около 10,30 часа в неделя сутринта. По време на разследването са били разпитвани над 50 души. В сряда всички са били освободени, с изключение на двамата заподозрени.

 

 

/монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top