ДНЕС

Румен Радев в Кюстендил за празника на пролетта

Президентът Румен Радев ще бъде сред официалните гости на празника „Кюстендилска пролет“, който ще се проведе на 21 март от 11 часа на централния площад „Велбъжд“, обявиха от Община Кюстендил.

Радев ще пристигне в областния град заедно със съпругата си, за да се насладят на единствения по рода си празник по посрещането на пролетта. „Все още не е уточнено точно колко време ще остане президента в Кюстендил, предполагаме, че част от визитата му ще включи и посещение на емблематични забележителности в областния град. Естествено той ще присъства и на коронясването на новата девойка Кюстендилска пролет на централния площад „Велбъжд“, обявиха още от кметската администрация.“

Традицията по тържествено посрещане на пролетта в Кюстендил датира от 1966 година. На този празник се избира девойка, която символизира идването на пролетта, младостта, пробуждането на природата и надеждата за нов живот.

Тържествата по случай празника „Кюстендилска пролет” ще започнат с молебен за здравето на кюстендилци и ще се състои ритуал по предаването на символите на града. В празничната програма ще участват народният певец Иван Дяков, емблематичният глас на българската музика Тони Димитрова и танцови състави от Кюстендил.

 

/монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top