ДНЕС

Каруците в Казанлък са вече с регистрационни талони

Конските каруци в Казанлък и общината вече ще могат да бъдат използвани, само ако притежателите им носят със себе си регистрационен талон, издаден от администрацията. Това решиха местните старейшини на първото за годината заседание.

До казуса с впряговете се стигна след няколко тежки пътни произшествия в региона, при едно от които на 27 октомври м.г. загинаха младеж и девойка от Града на розите, чийто автомобил се вряза през нощта във внезапно изскочила двуколка на асфалта.

Оказа се, че искането на обществото за тотална забрана на каруците не може да се осъществи без специална промяна в закона за движение по пътищата. Същото се отнася и за забраната за движението им в тъмната част на денонощието. За да ограничат поне донякъде опасността от фатални сблъсъци казанлъшките старейшини въведоха допълнителни изсквания както към водачите, така и към оборудването на каруците. Въведени бяха светлоотражателни жилетки, регистрационни номера и боядисване в яркожълтцвят. Животните пък ще трябва да притежават заверен ветеринарен паспорт. Десетократно скочиха глобите – от 10 на 100 лв., за неизпълнение на изискванията, при продажба на каруца или кон бившите собственици ще трябва да декларират промяната в 14 –дневен срок.

 

/монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top