ТРИБУНА

Недекларирани близо 350 000 евро задържаха митническите служители на МП Калотина

Недекларирани 349 640 евро задържаха митническите служители на Митнически пункт Калотина, съобщават от Агенция „Митници“.

На 11.09.2024 година на пункта е проверен товарен автомобил, пътуващ от Германия за Ирак, управляван от турски гражданин. Според представените документи, камионът е превозвал каучукови изделия и оборудване.

Товарната композиция е била селектирана за рентгенов контрол, при който са набелязани зони с нехарактерна плътност в кабината на водача. При извършената физическа проверка между тапицерията и металния таван на кабината са установена пачки от еврови банкноти в различни купюри на обща стойност 349 640 евро. Валутата е задържана.

В Районна прокуратура – Костинброд, Териториално отделение – Сливница, се води досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 251, ал. 1 от НК. Водачът на превозното средство е привлечен в качеството си на обвиняем за неизпълнение на задължение за деклариране на парични средства, пренасяни през границата на страната, в големи размери. С постановление на прокурора водачът е задържан за срок до 72 часа.

Разследването по делото продължава под надзора на прокуратурата.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top