ТРИБУНА

Пореден удар! Задържаха мъж от Петричко, гледал канабис в оранжерия

Вече седмица продължава полицейската операция в Югозапада срещу наркоразпространението, съхранението на дрога и отглеждането на канабис.

През вчерашния ден, при извършена проверка на жилище в Сандански, обитавано от 30-годишен мъж от града, в една от стаите в дома е открита кутия със 14,76 грама канабис.

Мъжът е задържан.

В оранжерия в с. Митино са установени около 53 зелени тревисти растения с общо тегло около 58,300 килограма, реагиращи положително на канабис.

Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 57-годишен мъж от с. Митино.

От полицейски служители на Първо РУ-Благоевград са открити около 195 канабисови растения с общо тегло около 271,400 килограма.

Същите били засадени на три обособени места по коритото на река Лисийска в землището на с. Лисия.

За случаите е уведомена РП-Благоевград и са образувани досъдебни производства.

Припомняме, че през настоящата седмица двама задържани горски служители се сдобиха с обвинения.

Николай Колев от Сандански, отглеждал канабис в ниви край село Бождово, е с наложена мярка за неотклонение „домашен арест“ по решение на съда в Сандански.

Обвиняемият се яви пред Темида вчера следобед.

Колев е вече бивш служител на ДГС – Сандански, а неговият колега от ДГС – Симитли, Лъчезар Ч. също е с наложена мярка – „парична гаранция“ в размер на 5000 лв.

Колев е уволнен дисциплинарно, а за Лъчезар предстои да бъде разписана заповедта за освобождаването му от горското стопанство след като се върне от отпуск, взет преди да бъде задържан.

Арестът му се случи на отбивка на Е-79 между Симитли и Кресна. При проверка бе установено, че до колата, шофирана от кмета на село Долно Осеново, се намират три плика с над 3 килограма канабис. А в личната кола на Лъчезар, претърсена в центъра на Долно Осеново, е открито количество от малко над сто грама от дрогата.

Канабисът е бил сух и подготвен за продажба.

Акцията на МВР не спря до тук.

Полицаи откриха 148 канабисови растения с общо тегло около 296 килограма, засадени в три обособени ниви в землището на с. Никудин, общ. Струмяни.

Органите на реда открили засадени около 60 от растенията, чието общо тегло е около 83,800 килограма.

В местността Дунавска китка, землище на с. Гега, общ. Петрич, били засадени около 30 от растенията с общо тегло около 15 килограма, а в местността Петрови ниви, землище на с. Богородица, около 58 растения с общо тегло около 197,200 килограма.

На 19 август във връзка с получен сигнал полицейските служителите са извършили проверка в района на Петрич. Бил е локализиран източникът на остра миризма от канабис, идваща от заграден с мрежа земеделски имот.

В него е имало и складови постройки, изградени няколко оранжерии и сгради за животни. От монтираните в имота камери за видеонаблюдение е било констатирано, че входната врата е метална плъзгаща се порта, заключена с катинар. Имало е и няколко агресивни кучета от порода „Кангал“.

На място е бил установен ползвателят на имота – Н.В., на 49 години, от Петрич.

Били са установени 1462 броя зелени растения, представителните проби от които при направен полеви наркотест реагирали положително на канабис.

Намерени са клони от тревисти растения, листна маса и съцветия. Общото им количество възлиза на 125,800 килограма.

Сред иззетите веществени доказателства по делото са техника за наблюдение и вентилатори.

С постановление на прокурор Н.В. е привлечен в качеството на обвиняем.

Вчера около 320 канабисови растения с общо тегло над един тон са открити в местността Манолски чукар, землище на с. Струмешница, общ. Петрич.

На място полицейските служители открили и две камери за видеонаблюдение и маркуч от изградена напоителна система за капково напояване.

Като съпричастен към извършеното престъпление, със заповед за задържане до 24 часа е задържан 56-годишен мъж от с. Долна Крушица, общ. Петрич, и е уведомена компетентната прокуратура.

Общото тегло на наркотика 1 125 килограма – стръкове канабис, които били засадени в обезлесен участък.

 

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top