ТРИБУНА

Пламна хале с автомобили в Перник: Огънят погълна 37 коли

На 9 произшествия са реагирали огнеборците от региона през изминалото денонощие. Гасени са 2 пожара в сухи треви и отпадъци, оказана е една техническа помощ и са подадени 3 фалшиви сигнала.

Служители от РСПБЗН – Перник и Радомир са гасили пожари в къщи и хале с автомобили, съобщават от пресцентъра на полицията.

Около 01, 16 ч. вчера през нощта бил подаден сигнал за горяща къща в пернишкия кв. „Байкушева махала“. Изгорели са мебели и дървена дограма. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

67-годишна жена е пострадала леко при пожар в къщата й на ул. „Ал. Стамболийски“ в гр. Радомир. Сигнал за възникналия инцидент бил  подаден вчера, около 11, 30ч. на тел. 112. Съседи забелязали дим и позвънили на пожарната. Нанесените щети са минимални – опушени стени и домашно имущество. Леко е пострадала 67-годишната собственичка, която е била неподвижна и е погълнала част от продуктите на горене. Оказана й е медицинска помощ и е без опасност за живота. Причината е небрежност при боравене с открит огън.

В 01, 32 ч. тази нощ, на тел. 112 бил подаден сигнал за горящо хале с автомобили в пернишкия кв. „Църква“. Служители на полицията и три екипа огнеборци реагирали незабавно. Пожарникарите предприели локализиране на пламъците, но въпреки намесата им са нанесени значителни материални щети.

Изгорели са 37 автомобила 28 от които не регистрирани, два фургона и халето с площ около 1000 кв.м. Спасени са съседни сгради, леки автомобили и малогабаритна техника. Причината за пожара е в процес на установяване. Извършва се оглед от служители на ОДМВР – Перник и е започнато досъдебно производство. Уведомена е прокуратурата и работата по случая продължава.

 

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top