ТРИБУНА

ИТН: ГЕРБ и ДПС избраха Кожарева за заместник-председател на Сметната палата

От „Има такъв народ“ припомниха, че след конституционните промени президентът не е имал кой знае какъв избор кого да посочи за служебен премиер. Но изразиха надежди Горица Грънчарова-Кожарева да управлява безпристрастно.

„Надяваме се да има по възможност безпристрастно отношение и добра организация на изборите, но президентът в случая няма кой знае какъв избор“, коментира пред журналисти в парламента номинацията й Станислав Балабанов от партията на Слави Трифонов. По думите му, ако е имало конкретно мнозинство в 50-ия парламент, изборът на президента е можело да бъде по-широк.

Балабанов отново потърси политически зависимости в нейната кандидатура.

„Ако върнем миналото на Кожарева, тя беше избрана за заместник-председател на Сметната палата с гласовете на ГЕРБ и ДПС“, каза депутатът от ИТН, цитиран от БТА.

Това обаче не отговаря на фактологията, тъй като Кожарева беше избрана за зам.-ръководител на одитния орган през 2015 г. с гласовете на ГЕРБ, Реформаторския блок, АБВ и подкрепата на Патриотичния фронт. ДПС я подкрепи вече през 2023 г., когато тя бе излъчена от парламента за временно изпълняваща длъжността председател на Палатата.

 

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top