ТРИБУНА

Майка и син от Айтос предадоха на телефонни измамници 46 000 лева!

На 3 август около 13.15 ч. в Районно управление – Айтос е получено съобщение за извършена телефонна измама спрямо майка и син / съответно на 75 и 52 години/, обитаващи съвместно жилище в Айтос.

Констатирано е, че около 11.30 ч. на домашния телефон получили обаждане от мъж, представил се за служител на «Енергото», който попитал колко човека са в момента в жилището, както и за мобилните им номера.

Малко по-късно по мобилните телефони айтозлиите получили телефонни обаждания от мъже, представили се за служители от Първо Районно управление – Бургас, които заявили, че работят по задържането на мигранти, извършващи домови кражби, като поискали съдействие. Непознатите накарали айтозлиите да им предадат сумата от общо 46 000 лв. Взел я мъж, придвижващ се с лек автомобил с хасковска регистрация, който спрял пред дома на айтозлиите, получил парите от 75-годишната жена и отпътувал в неизвестна посока.

В резултат на бързите полицейски действия, предприети от служители на отдел «Криминална полиция» към ОДМВР – Бургас и Районно

управление – Айтос е установен извършителят на деянието – това е 27 – годишен мъж от старозагорското село Калитиново, който направил пълни самопризнания и възстановил част от парите в размер на 2 550 лв.

Задържан е с мярка занеотколонение за срок до 72 часа.

Работата по случая продължава.

 

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top