ТРИБУНА

Трима са загинали при катастрофи в страната през почивните дни

Трима са загинали при катастрофи в страната, показва информационният бюлетин на МВР.

На 3 август около 21:25 часа в град Каспичан на ул. „Александър Стамболийски“ лек автомобил „Дачия“, със софийска регистрация, управляван от 54-годишен мъж, е ударил 61-годишен местен жител, който се е движил в дясно по пътното платно.

61-годишният мъж е починал на място

79-годишна жителка на Асеновград също е загинала при ПТП, станало вчера, около 10.20 часа в района на разклона за с. Камен дял.

Жената, която е управлявала лек автомобил „Мазда“ е навлязла в насрещното платно, изпреварвайки товарен автомобил, въпреки че тази маневра е забранена във въпросния  участък.

За да избегне удар с насрещно движещ се автомобил, тя излязла извън пътното платно и паднала в дълбоко дере, по предварителна информация. Така се е стигнало до  фаталния инцидент. В автомобила са пътували трима възрастни и две деца.

Освен починалата жена, сериозно пострадала е и водачката, която е с пневмоторокс, хемопериториум – с опасност за живота, едното дете с фрактури на ръка и бедро, а другото дете и мъж  са с контузии, без опасност за живота.

С опасност за живота е и 23-годишен  жител на Долни чифлик, самокатастрофирал в крайпътно дърво в събота. ПТП-то е станало 600 метра преди с. Булаир, когато водачът на кросов мотоциклет е изпуснал завой и е станал инцидентът.

В РУ-Асеновград се разследват обстоятелствата около катастрофа, след която е починал 41-годишен мъж.

Около 19.30 ч. в събота било съобщено, че на пътя между Асеновград и Мулдава лек автомобил „БМВ“ се блъснал в мантинела. Водачът, който пътувал сам в колата, е транспортиран в болница за прегледи, а по-късно от там постъпила информация за неговата смърт.

На 3 август в РУ Севлиево е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие, настъпило в землището на село Стоките. На място е установено, че 21-годишна жена е изгубила контрол над автомобила и се е преобърнала в крайпътно дере.

В резултат от ПТП са пострадали три жени, пътували в автомобила. Пострадалите са откарани в болницата, без опасност за живота.

32-годишен е самокатастрофирал на 3 август между селата Радомирци и Рупци. Сигналът е постъпил в полицията в 01:40 часа. На място е изпратен автопатрул, който е установил, че  лек автомобил „БМВ“ е преобърнат по таван извън пътното платно в дясно по посока движението. При извършената проверка на водача е установено, че е употребил амфетамин.

 

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top