ТРИБУНА

МВР министърът Калин Стоянов се срещна с посланика на САЩ Н. Пр. Кенет Мертен

„Високо оценяваме подкрепата на САЩ и стратегическото ни партньорство“, отбеляза в началото на срещата министър Стоянов и добави, че МВР има отлични отношения с ФБР, ДЕА, Сикрет Сървис, както и с Регионалния офис по сигурността.

Посланик Мертен отбеляза, че България освен стратегически партньор е и съюзник и приятел на САЩ. Той постави акцент върху положителната промяна и усилията, които наблюдава през последната една година относно процеса на присъединяване на България към програмата за безвизово пътуване на САЩ и обърна специално внимание на активния и по-задълбочен диалог с Министерството на вътрешните работи по темата.

По думите на Посланик Кенет Мертен правоохранителните органи на САЩ са с изключително висока оценка за целия спектър  на сътрудничеството с МВР.

По време на срещата Министър Стоянов и посланик Мертен обсъдиха и темите, свързани с борбата с трафика на хора, противодействието на нелегалната миграция и взаимодействието в отговор на киберпрестъпността и по-специално онлайн пиратството.

В допълнение посланик Мертен изрази своята съпричастност към българските граждани и власти в борбата им с огнената стихия.

В знак на благодарност министър Калин Стоянов връчи на Н. Пр. Кенет Мертен юбилейния плакет на Министерството на вътрешните работи по случай 145 г. от създаването на институцията.

 

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top