ТРИБУНА

Доц. д-р Петър Шишков е загиналият при Гара Елин Пелин

Ясна е самоличността на загиналия при взривовете край Елин Пелин. Мъжът е световно признат учен и консултант в областта на взривната техника и технологиите.

49-годишният мъж, загинал при пожара във фабриката край Гара Елин Пелин, е признат учен в областта на взривната техника.

Това стана ясно от съобщение на Минно-геоложкият университет, от където изразиха съболезнования на семейството на доц. д-р Петър Шишков.

Неговата дъщеря, също служител във фабриката, е с 85% изгаряния. Тя е в „Пирогов“, където лекарите се борят за живота ѝ, но не дават големи надежди, че ще оцелее, тъй като травмите ѝ много големи.

Доц. Шишков е издъхнал тази сутрин, стана ясно от думите на вътрешния министър. Той бе с 35% изгаряния и с тежко обгазяване.

Ето и съобщението на ВУЗ-а:

Академичната общност на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ отдава почит и уважение към значимото дело и паметта на доц. д-р Петър Шишков.

Доц. Шишков е световно признат учен и консултант, участвал в редица научно-изследователски екипи в областта на взривната техника и технологиите. Натрупва професионален опит и развива умения като пиротехник, взривник, ръководител взривни работи и проектант на взривни работи. Работи по изследвания и разработка на нови експлозиви за работа в ограничени пространства и при утежнени условия, както и към проектиране на специални взривни работи.

Академичното ръководство на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ изказва съболезнования на семейството на доц. д-р Петър Шишков!

Негови приятели също публикуваха съболезнователни съобщения в социалните мрежи:

Петьо Шишков или Петьо Зарята, както го наричаха, е човекът, който е загинал в склада за пироефекти в Елин Пелин. Работих с него, откакто беше малко момче. Той бе човек с огромни мечти и смела фантазия. Имахме големи планове да създаваме красота. Магията, която създаде на концерта ми „Български свят“в Античния театър Пловдив, винаги ще се помни.

Винаги ще си ни в сърцата! Огромни съболезнования към семейството и приятелите мунаписа Красимир Аврамов.

Сбогом, приятелю!

Светъл път и мир на душата ти.

Повече от 25 години приятелство и партньорство.

Ще те помним, прекрасни човеко.

Ще се видим горе и пак ще правим луди събития.

Съболезнования на Вили и близкитенаписа Иво Танев.

„Спешно се нуждаем от кръводарители за Кристина Петрова Шишкова, за гр. София, болница „Пирогов“. Кръвната група няма значение! Академичната общност на Минно-геоложки университет благодари предварително на отзовалите се!“, гласи публикация на Минно-геоложкия университет. във Фейсбук.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top