ТРИБУНА

Ансамбъл „Пирин“ с премиерен спектакъл за Илинден в Разлог

Премиерен спектакъл  ще изнесе една от най-красивите емблеми на Пиринския фолклор и на България – ансамбъл „Пирин“ във връзка със специалната покана на Община Разлог за концерт на 2 август в Разлог по случай 121 години от Илинденско-Преображенското въстание.

За пръв път пред разложката публика ансамбълът ще представи постановката „Слънце да огрее“, посветена на Илинден.

„Постановката е изградена по непозната и красива песен за Илинденско-Преображенското въстание. – споделя главният художествен ръководител на ансамбъла Мирослав Димитров. – В концерта ще включим постановки от „Между девет планини“ и най-доброто на ансамбъла от Пиринския край. Искаме да поднесем своята почит към героите от Илинденско- Преображенското въстание, но и да зарадваме всички, които обичат ансамбъл „Пирин“. Идваме пълен състав – оркестър, солисти и хор, танцов състав. Ако сцената не ни побере, ще играем пред сцена.“

Ансамбъл „Пирин” е един от най-известните български фолклорни ансамбли и посланици на българското народно изкуство по света.

В творческа си биография ансамбъл ”Пирин” има над 400 заглавия от песни, оркестрови пиеси, музика за хор, солисти и танцови постановки. За времето от своето съществуване ансамбъл ”Пирин” е изнесъл над 7000 концерта пред повече от 6 милиона зрители и слушатели у нас и в 60 страни по всички континенти по света.

Скоро ансамбъл „Пирин” ще отпразнува своя 70-годишен юбилей, ще отпразнува дълголетието на българския фолклор, силата и таланта на българския дух.

На втори август, от 20 часа, на площад „Преображение“ в Разлог , ансамбъл „Пирин“ ще покори сърцата на разложката публика с  премиерния концерт-спектакъл „…И за свобода.“

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top