ТРИБУНА

ПП-ДБ връщат втория мандат неизпълнен

Вчера проведохме срещи с редица парламентарни групи и стана ясно, че няма подкрепа за нашия подход – за антикорупционните закони и след това разговори за правителство. Затова мандатът ще го върнем неизпълнен.

Това обяви на брифинг от трибунката на НС Божидар Божанков (ПП-ДБ) след като вчера от коалицията проведоха разговори с БСП, ГЕРБ и Възраждане за предложената от тях антикорупционна декларация.

Следва да се отчете начина, по който протекоха срещите с партиите. Имаше едно общо усещане, че предложения от нас подход се възприема като позитивен. За първи път ние видяхме остри опоненти в пленарна зала да разговорят добронамерено с цел – изход от политическия тупик. Отчитаме разговорите като позитив. Ще следваме този подход, заяви Людмила Илиева.

Благодаря на президента, който ни даде възможност да проведем тези разговори и да тестваме дали в 50-ото НС има воля да се справим с най-големия проблем на България – корупцията и зависимостите. Няма да злоупотребяваме с времето. Готови сме да върнем мандата в първия удобен за него (за президента – бел. р.) момент, каза Кирил Петков.

Няма смисъл как ще се случи в хипотеза. Нека да видим какво ще се случи с третия мандат, кой ще е носителят, какво ще е предложението, завърши Николай Денков.

Източник: infomreja.bg

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top