ТРИБУНА

Илхан Кючук и Валентин Тончев – От мъжката любов по-силна няма!

“От мъжката любов по-силна няма” – с тези думи депесари от цяла България описват шеметната кариера на един от най-безличните, но болно амбициозни депутати Валентин Тончев.

Още преди година сайтът “МИГ Нюз” го представи като “фаворит на евродепутата Илхан Кючюк. От години двамата са в изключително близки отношения, казват от ДПС”, твърди медията, която познава изтънко страстите и драмите в Движението.

Съпартийците на Валентин Тончев отиват още по-далеч, казвайки, че “дружбата” между двамата далеч не е на идеологическа основа, а има доста телесен характер и е била активно консумирана както у нас, така и в Брюксел, където роденият в Димитровград анонимник дълги години е бил дясна ръка на Кючук. Последният пък, макар да е съпруг и баща, явно не е подминат от европейската мода на еднополовата дружба, възмущават се те.

Най-голям яд в редиците на ДПС предизвиква фактът, че Валентин е парашутист и натрапник, който макар сравнително млад, вече е обиколил няколко партии. Преди десетина години той е председател на Управителния съвет на Българското евроатлантическо младежко дружество и така изкарва няколко години под крилото на Соломон Паси. Амбициозният младеж е роден е в Димитровград и завършва висшето си образование в университета в Страсбург. През 2014 г. става външнополитически съветник на евродепутата Илхан Кючюк. Явно далеч от патриархалните порядки в родината, двамата са открили истинската си същност.

“Нерде Димитровград, нерде Враца”, гаврят го от врачанската структура на Движението, където Тончев им е натресен за водач по заповед на Илхан Кючук без да има общо с региона. Той първо си пробва късмета в столицата, където води цели две листи на ДПС, но се прочува със срамно ниския си личен и партиен резултат. Ето защо набързо е командирован във Враца, откъдето става депутат в последния парламент.

В 49-тото НС пък нежният избраник прецаква трима столични депесари и изведнъж влиза депутат, без да е получил доверието на избирателите.

През 2023 г., Тончев замести в Народното събрание съпартиеца си Петър Чобанов, който е известен като бившия финансов министър в кабинета „Орешарски“. Чобанов беше избран за подуправител на БНБ след договорка, по силата на която ГЕРБ-СДС осигури преизбирането на Димитър Радев за управител на банката, а депутатът от ПП-ДБ Андрей Гюров получи другото подуправителско място.

Чобанов беше влязъл в парламента от 26-и избирателен район – Софийски, където беше водач на листата на ДПС. Тончев заемаше второто място в същата листа (беше и водач в 23-ти район, където ДПС не получи мандат – бел.а.). Когато излязоха изборните резултати, стана ясно, че трима други кандидати са получили достатъчно преференции, за да се изкачат нагоре в листата – Кристина Александрова, Васил Николов и Александър Несторов. Те всичките изпреварват Тончев и така всеки от тях имаше шанса да влезе в парламента на мястото на Чобанов.

На 19 юли м.г. обаче и тримата са подали заявления (най-вероятно по заповед на Илхан Кючук) до Централната избирателна комисия (ЦИК), с които искат да бъдат заличени от листата, показа проверка на “Сега”. На 20 юли 2023 г. ЦИК одобрява заявленията им. С изпадането на тримата Тончев отново се върна на второто място в листата. На 27 юли м.г. ЦИК го обяви за народен представител на мястото на новоизбрания подуправител на БНБ, а ден по-късно той се закле като депутат в парламента, припомнят си съпартийците му.

Илхан Кючук е на път да се окичи с титлата “евросводник”, т.к той става параван за друга перверзна любов- тази на Джейхан Ибрямов с отраканата му любовница Виолета от Тетевен. Тя също е назначена за негов сътрудник в Брюксел преди да оглави младежката структура на Движението в родния си град и да стане общински съветник.

“Докато ние правим избори, те правят любов – кой в която дупка свари – няма мъжко, няма женско”, гнусят се стари депесари и недоумяват кой позволява на случайни хора да обладават ДПС за личния си кеф.

В следващия материал очаквайте сензационни разкрития за некоронования лидер на еднополовата любов в партията.

Източник: Crimesbg.com

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top