ТРИБУНА

Войната на пътя: Над 500 са загинали в катастрофи през 2022 г.

Над 500 души са загинали в катастрофи през изминалата 2022 г., сочат данните на пътни експерти. Според статистиката най-опасни са дните петък и събота.

В последния работен ден от седмицата произшествията през изминалата година са 789, като те са били с най-много ранени. Най-много загинали в произшествия са регистрирани в събота — 75 души.

„Общо взето живеем в една ситуация, в която шофьорите се опитват да излъжат държавата, че не нарушават правилата, а пък държавата се опитва да ги излъже, че прави нещо за по-добри пътища в България. Накрая за съжаление излъганите са именно хората, които плащат с живота и здравето си”, обясни в ефира на Nova News Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Пострадалите в катастрофи през 2022г. са 8000 души.

„Аз бих казал, че ни излъга държавата, защото това са хиляди инвалидизирани хора, които със своята инвалидност ощетяват здравната каса, ощетяват семействата, които са ангажирани с тяхното обслужване. Ощетяват нашата медицинска система и т.н”, допълни Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top