ТРИБУНА

Радев към депутатите: Избирателите ще се почувстват предадени, ако парламентарното време бъде удавено в скандали

Позволете ми в деня на Иван Рилски, който призоваваше за смирение и за единство да благодаря за поканата и възможността да приветствам всички вас. Тoва заяви президентът Румен Радев от парламентарната прибуна в объщението си към депутатите.

Искрено се надявам 48-ото Народно събрание да ни изведе от спиралата на политическа нестабилност, се обърна той към новите народни представители.

Парламентарното време е особено ценно и избирателите ще се почувстват предадени, ако то бъде удавено в скандали. Хората очакват решения в борбата с бедността, с високите цени и с ниските доходи, каза още президентът.

„Въпреки краткия живот на последните парламенти, всяко начало е заредено с надежди. Пред вас се открива възможността да оставите достойна следа в историята с проява на разум, на гражданска отговорност и воля в тези трудни за България и Европа времена“, обърна се Радев към депутатите.

Нужен е разум, нужен е кураж, за да се състави правителство, което да поеме отговорност и да управлява във време на тежки изпитания, допълни той.

Ширещата се безнаказаност уронва вярата в държавността и е причина за тежка морална деградация на обществото. Радев обясни, че очаква да бъдат предприети сериозни мерки. Дарик

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top