ДНЕС

„Справедлива България“: Държавата е длъжна да пусне 3 и 4 реактори на АЕЦ „Козлодуй“, които са спрени незаконно

Държавата е длъжна да пусне 3 и 4 реактори на АЕЦ „Козлодуй“, които са спрени незаконно“, това заявиха от коалиция „Справедлива България“.

От коалицията казаха още, че двата реактора са изведени от експлоатация незаконно, което се доказва с две решения на Върховния административен съд по дело 8903 и дело 1134.

Пускането да двата реактора ще осигурят производството на евтина електроенергия за вътрешния пазар, с която ще се осигури топлината на домакинствата през зимата. Според „Справедлива България“, евтина електроенергия ще е необходимо да се осигури и за болниците, училищата, културни учреждения и редица институции, които изпълняват социални функции.

От „Справедлива България“ припомниха, че редица европейски държави се отказаха от затваряне на атомните си реактори, а от решенията на Върховния административен съд става ясно, че 3 и 4 реактори отговарят на всички европейски изисквания за безопасност и екологично производство.

„Въвеждането на 3 и 4 блокове на АЕЦ „Козлодуй“ ще даде възможност да се намали цената на електроенергията, което ще даде глътка въздух и за бизнеса в страната. Гарантирането на евтина електроенергия ще привлече и външни инвестиции, което пък ще даде тласък на икономическия растеж“, казаха още от коалиция „Справедлива България“.

Само национално отговорна политическа сила е способна да предприеме такива мерки, затова от коалиция „Справедлива България“ призовават хората да излезнат на 2-ри октомври и да гласуват с номер 6.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top