ТРИБУНА

COVID добавките за пенсионерите след Нова година са осигурени

Средства за COVID добавки за всички пенсионери след Нова година са осигурени. Това заяви новият социален министър Георги Гьоков.

„Няма да има пенсионер, който да получава по-малко пари, отколкото взима сега“, категоричен беше социалният министър пред „Нова телевизия“.

Възможно е някои българи да получават и по-високи помощи отколкото досега. От думите на Гьоков стана ясно още, че всички пенсионери ще получават еднакви добавки. Министърът коментира още и тавана на пенсиите, което според него е несправедливост, защото демотивира хората да се осигуряват на реалните си доходи. Министърът ще работи това да се промени.

Гьоков коментира и енергийните помощи, давани от държавата. В момента 290 хиляди българи получават такава подкрепа. Това е рекорд според Гьоков и се дължи на разширените критерии за достъп до помощта.

„Добре е, че от една страна държавата може да си позволи да подпомогне. От друга страна, това значи, че има много бедни българи, които не могат да си позволят да се отопляват”, поясни Георги Гьоков.

От думите му стана ясно още, че държавата има механизми за контрол над цената на тока, като един от възможните варианти дори е мораториум върху тарифите.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top