ДНЕС

Слави съкращава администрацията. Обеща детски градини и магистрали

Във включването си в 11 часа днес в социалната мрежа, каквато заявка бе дадена вчера, Слави Трифонов представи основните приоритети на експертния кабинет, който може да застане начело на държавата след връчването на мандата от президента и след одобрението на парламента. Бившият шоумен заяви, че партията му ще вземе мандата и ще състави експертно правителство.

Лидерът на “Има такъв народ” представи екипа, на когото ще разчита – премиер и министри. Вижте кои са те – ТУК.

Построяването на необходимия брой детски градини, независимо колко ще бъдат, за да бъде гарантирано, че всяко дете ще има своето място – в София, областните центрове и градовете, в които има недостиг.

Ще бъде построена чисто нова детска болница.

Ще бъдат закупени военни хеликоптери за медицински спасителни цели.

Концесиониране и построяване на всички останали магистрали – автомагистрала “Хемус” , Ботевград – Видин, Велико Търново – Русе, автомагистрала “Черно море” – от Румънската граница през Варна и Бургас до турската граница.

Закупуване на до 1 милион таблети или лаптопи за всички ученици и преподаватели. Трифонов даде заявка и за предоставяне на необходимия софтуер на системата на образованието.

Ще бъде стартирана приватизацията на Българската банка за развитие – 51% мажоритарен пакет на стратегически инвеститор и 49% – през Българската фондова борса.

Бе дадена заявка и за рязко подобряване на прозрачността при обществените поръчки. Да бъде изкоренена порочната практика милиарди левове да бъдат харчени без конкурсни процедури, а милиарди да бъдат плащани авансово на изпълнители. Изкореняване на порочната практика редица ремонти да бъдат представяни за аварийни с цел заобикаляне на закона за обществените поръчки.

Ще бъдат извършени бързи съкрашения в държавната администрация и ще бъде въведена дигитализация на услугите.

Избирателната система ще бъде променена – въвеждане на мажоритарен вот, на електронно гласуване и субсидия от 1 лев.

Специализираният съд и специализираната прокуратура ще бъдат закрити.

Трифонов обеща и ускорено изграждане и пускане в експлоатация на газовия интерконектор с Гърция.

Ще бъде потвърдено заявлението на България за членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, в Еврозоната и в Шенгенското споразумение.

Ще бъде подадено заявление за членство на България в Европейската космическа агенция.

Ще се направи всичко възможно да изпратим мъж и жена, които да бъдат първите български астронавти в НАСА. Към тях може да се присъедини и северномакедонски астронавт, посочи лидерът на “Има такъв народ”.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top