ДНЕС

Проверка установи 12 „виртуални“ ферми в 3 общини

12 „виртуални“ ферми са били разкрити в хода на специализирана акция по противодействие на нарушения и престъпления, свързани с усвояване на средства от европейски фондове за развитие, проведена от ОДМВР-Сливен със съдействието на Държавен фонд „Земеделие“-София.

В хода на акцията са били проверени общо 13 обекта за отглеждане на едри и дребни животни, чийто собственици са подали документи за европейско подпомагане. При огледи на място в 99 на сто от фермите на територията на общините Сливен, Нова Загора и Твърдица не са намерени животни, част о фермите съществували само на …хартия.

В единствения реално съществуваща обект са намерени непоставени ушни марки на дребни и едри преживни животни, които са декларирани и заявени за подпомагане по директни плащания през настоящата стопанска година.

По първоначални данни субсидията, която e трябвало да бъде получена възоснова на подадените неверни данни към Държавен фонд „Земеделие“ е за над 100 000 лева.

Трима собствениците на виртуални ферми от Сливен и Твърдица са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Работата по извършените проверки продължава.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top