ТРИБУНА

Бойко Рашков: ДАТО и ДАНС са подслушвали политици

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков потвърди за БТА информацията, че политици са били подслушвани от две служби – ДАТО и ДАНС.

Коментарът на Рашков е по повод изнесена информация, че политици, в това число и водачи на парламентарни листи, са били подслушвани във времето около парламентарните избори на 4 април.

Рашков заяви още, че получил информация, според която в момента в ДАНС се унищожават материали.

Вицепремиерът заяви още, че срещу него имало образувано дело в прокуратурата след публикация в медиите, в която се твърди, че Рашков и зам.-шеф на ДАТО готвят „Бръмбаргейт“ 2, мишена е главният прокурор.

Това обаче беше опровергано от говорителя на главния прокурор Сийка Милева:

Не отговаря на истината твърдението, че в прокуратурата има образувано досъдебно производство срещу служебния вицепремиер и вътрешен министър, каза за БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Вярвам, че е в интерес на правовия ред длъжностни лица да се въздържат от разпространението на неистини и „фалшиви новини“. По отношение на твърденията за „подслушване на политици“, СГП се е самосезирала и е изискала НБКСРС, в чиято компетенция е, да извърши проверка относно политическите коментари за нарушения при прилагането на СРС, каза Милева.БТА

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top