ДНЕС

Министър Сачева призова колегите си в социалната сфера да се ваксинират

„За съжаление, заразата в дома за стари хора в село Опанец е пренесена от служител, който не е бил ваксиниран. Това е още една причина да обърнем внимание на това колко е важно ваксинацията“, коментира министър Деница Сачева в Добрич.

„Съжалявам, че колегите, които работят в социалните услуги проявяват все още известно недоверие във ваксините. От тези потребители, които са заболели, четирима вече са изписани и именно ваксината ще предпази хората от по-тежко протичане на болестта. Така че, използвам възможността да призова всичките си колеги от социалната система да бъдат отговорни и да вземат мерки, така че да не застрашаваме здравето на хората, за които работим“, призова министър Сачева.

В Добрич тя посети 18-ото издание на „Пчеломания“, което се провежда от днес до неделя само на открито пред зала „Добротица“. Министър Сачева дари на участниците в пазара 230 медоносни дръвчета акации. „През изминалия 4-годишен период секторът Пчеларство беше подпомогнат с 2 млн. лева , а за следващия програмен период се предвиждат значителни инвестиции в сектора от 22, 5 млн. лева. Половината са от националния бюджет, другата част е от Европейския фонд за гарантиране на земеделието“, заяви още Деница Сачева.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top