ТРИБУНА

Без нощен транспорт в София до 1 юли

Нощният транспорт в София няма да работи до 1 юли, реши Столичният общински съвет.

В момента работата на нощните линии е преустановена до края на март, а с решението на СОС мярката се удължава с три месеца считано от 1-ви април. Причината е противоепидемичната обстановка в страната, както и върлуващия нов щам на коронавируса.

„Разпространението на новия щам на COVID-19 представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб и обосновава въвеждането на мерки с изключителна висока обществена значимост, като тяхното забавяне и ненавременно прилагане може да доведе до значително или трудно поправими, включително непоправими, вреди за живота и здравето на хората, здравеопазването и социалната система“, обясни общинският съветник от ГЕБР Зафир Зарков, който е и вносител на предложението.

Първоначално нощните линии бяха спрени в началото на пандемията у нас през пролетта на миналата година. Срокът за преустановяване на движението бе до края на юли 2020 г., по-късно бе решено София до остане без нощен транспорт до началото на 2021 г. След това обаче отново беше блокирано възстановяването на нощните автобуси до 31 март.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top