ДНЕС

Връщат всички ученици в клас

Има вероятност всички ученици са се върнат в клас от 18 март. Върху идеята умуват от министерството на образованието, научи kmeta.bg.

Дали обаче това ще стане, зависи от ковид ситуацията у нас, която е доста динамична през последните дни. Другият вариант е учениците да преминат на изцяло присъствено обучение след пролетната ваканция, която е от 3 до 11 април за всички от 1 до 11 клас.

Припомняме,че миналата седмица учениците от 6, 9 и 12 клас се върнаха в класните стаи за период от две седмици. Това стана съгласно ротационния план на обучение, изготвен от просветното министерство. Към обучение в електронна среда пък преминаха децата от 5, 10 и 11 клас, които до 2 март бяха в присъствена форма на обучение. Те ще учат дистанционно до 17 март.

От 18 нататък няма изготвен график как ще продължи ротацията. Ясно е само, че децата от 1 до 4 клас продължават с присъственото си обучение, към което преминаха от 4 януари.

Каквото и решение да се вземе – дали ще се върнат всички в клас или пак големите деца ще се въртят ротационно, ще бъде оповестено тази седмица.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top