ДНЕС

Манолова: Борисов избяга от делото за клевета, за да не го осъдят преди изборите

Премиерът Бойко Борисов не се яви на заседанието по делото, което Мая Манолова заведе срещу него за клевета. Следващото заседание е насрочено за 9 март от 9:00 часа.

Председателката на движение „Изправи се.бг“ съди лидера на ГЕРБ заради негови твърдения по време на предизборната кампания на местните избори, че се е срещала с роми в квартал „Волуяк“ и че така наречените братя Галеви са помагали в кампанията ѝ за кмет на София.

„Най-вероятно отлагането на делото се дължи на нежеланието на Борисов да бъде осъден преди изборите. Но трябва да има справедливост, не може министър-председател да излезе по телевизията и да наговори куп лъжи за основния си опонент- За нас това дело е важно, за да получи оценка от името на правосъдната система. За подобно поведение да си получи той осъдителното решение. Борисов избяга от заседанието. Очевидно, че ще избяга и от делото на 9 март, но ние докрай ще продължим“, коментира пред сградата на Софийския районен съд Манолова, която за парламентарните избори на 4 април се обедини с Отровното трио в коалицията „Изправи се! Мутри, вън!“.

„Съдим и кафявите му медии за ежедневните лъжи, а калната кампания преди изборите вече започна. Заедно можем да демонтираме едноличния модел и да се преборим за свобода на медиите и истинска съдебна реформа“, допълни тя в профила си във Фейсбук.

Адвокатът на Манолова – Минчо Спасов, допълни, че днес е трябвало да стане ясно дали Борисов или неговият организационен секретар лъже в своите показания и изявления. Има противоречия между твърденията на Борисов и показанията на организационния секретар на ГЕРБ и главната редакторка на ПИК, които са свидетели в защита на премиера, подчерта самата Манолова.

От деловодството заявиха, че отлагането вероятно е заради неявяване на вещото лице, в случая – Бойко Борисов.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top