ДНЕС

Караянчева: Консултациите на Радев бяха безсмислени

Консултациите, които президентската институция организира, бяха абсолютно безсмислени, заяви председателката на НС Цвета Караянчева, която присъства в Римокатолическата катедрала „Св.Йосиф“ в София на светата литургия и церемонията по епископско ръкоположение на Негово Преосвещенство монсеньор Румен Станев. По думите й те разглеждаха теми, които се обсъждат в страната от 10 години, когато се повдигне въпроса за изборния кодекс.

Право на президента е да насрочи датата за избори, коментира председателката на НС и добави, че промяната на първоначално обявената дата е само, „за да се оправдаят консултациите“. Според Караянчева обявената дата – 4 април, не е удачна нито за католическата, нито еврейската и арменската общност. Тя коментира, че президентът „явно не е слушал“, когато политическите партии заявиха, че нямат против изборите да се проведат на 28 март.

По думите й властта се справи с управлението по време на тежката ситуация, която създаде пандемията, и коментира, че щеше да бъде безотговорно правителството да хвърли оставка. „Какво щеше да прави едно служебно правителство без гласуван бюджет“, попита Караянчева.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top