ТРИБУНА

Мерките дадоха резултат: Броят на излекуваните е два пъти по-голям от този на заразените

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски и членове на Националния ваксинационен щаб дават брифинг във връзка с актуалната обстановка с разпространението на COVID-19 у нас и предприетите противоепидемични мерки.

В началото на срещата министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов отбелязва, че се отчитат положителни тенденции. В момента броят на излекуваните е два пъти по-голям от броя на заразените.

Областите с най-малко заразени в страната под 120 на 100 000 са Кърджали, Разград и Габрово, отчете доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор. Най-висока остава заболеваемостта в областите Враца, Русе и Варна.

Заради пандемията ще бъде отменен фестивалът Сурва в Перник, отговори доц. Кунчев на журналистически въпрос.

1002 са новите случаи с коронавирус в страната за последното денонощие, отчита Единният информационен портал. Направените тестове са 10 088, тоест процентът на положителните проби е близо 10%.

Задържа се тенденцията излекуваните да са повече от новозаразените – 2023 души са се преборили с болестта. Починали са 59 души.

Още 2465 души са се ваксинирали. Така общият им брой става 7913.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top