ДНЕС

София с 11 нови детски градини през 2021 г.

Към момента се изграждат 13 детски градини в София, а до края на годината ще започне строителство на още две. 11 от новостроящите се градини, се планират да бъдат завършени през 2021 г. Това стана ясно по време на инспекция на кмета на София Йорданка Фандъкова в кв. „Манастирски ливади“, където също тече изгрждане на нова забавачка.

Детската градина е за 8 групи и в момента е на етап груб строеж. Строителството на сградата започна в началото на юни и съгласно изготвения график дейностите се изпълняват в срок. До момента е изпълнена конструкцията над втори етаж на два корпуса и се подготвя армировка за вертикални елементи. Изпълнени са сутеренни стени и се подготвят фундаменти на останалите корпуси.

Фандъкова посочи, че едновременно с изграждането на детската градина трябва да се изпълни и улица „Флора“, за която район „Триадица“ трябва да извърши изкупуване на два имота.

Тази година общо отделените средства за изграждане, реконструкции и ремонти на детски градини са 26 млн. лв.

До момента са въведени в експлоатация 4 детски градини в районите „Искър“, „Красно село“, „Люлин“ и „Нови Искър“, а до края на годинита се очаква врати да отвори и градина в „Илинден“.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top