ДНЕС

Кирил Десподов отиде в Лудогорец

Шампионът Лудогорец привлече национала Кирил Десподов. Бившата звезда на ЦСКА София пристига в Разград под наем от Каляри, който го закупи от „червените“ през януари 2019 година, плащайки сумата от над 4 милиона евро.

Деветкратният първенец на страната ще плати на Каляри 500 000 евро за самото преотстъпване, като в договора има и опция за откупуване през лятото на 2021 година.
По-рано Sky Italia първи разкри за интереса на клуба от Разград, както и за този на АЕК. Според информациите гърците са предложили само 250 000 евро за наема, но от Сардиния са отказали и са се договори с „орлите“. До вчера Каляри преговаряше и с ПАОК, но и там до сделка не се стигна.

Десподов игра под наем в Щурм (Грац) през миналата кампания. В Австрия той отбеляза девет гола в 21 мача, но травма му попречи да отбележи още повече голове. През лятото той се завърна в Каляри и дори записа десет минути при поражението от Лацио (0:2), което бе негов първи мач в калчото от 18 месеца

В момента футболист ночер 1 на България за 2018 година е с националния тим на лагер преди предстоящите двубои срещу Унгария, Финландия и Уелс.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top