СВЯТ

Напрежение в Сърбия: Протестите за мерките срещу коронавируса не спират

Полицията в Белград използва днес сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращи срещу въвеждането на ограничителни мерки за борба с коронавируса, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Сърбия протести

Президентът на Сърбия Александър Вучич даде заден ход от плановете си да постави отново Белград под карантина тази седмица, но това не спря хората да използват пиротехника и да хвърлят камъни, докато опитват да нахлуят в сградата на парламента.

Няколко души бяха ранени при сблъсъци пред парламента днес, включително някои от опозиционните лидери.

Протестът започна към 18 часа местно време и отначало всичко беше спокойно, но малко след 20 часа групи младежи започнаха да хвърлят бутилки и пиротехнически средства срещу полицията. Полицията отговори със сълзотворен газ.

Според местна телевизия, по време на протест в Нови Сад, групи млади хора са счупили прозорци на административна сграда. Преди това протестиращи са разбили витрини в клон на управляващата Сръбска прогресивна партия в Ниш.

Вчера протестиращи влязоха в схватка с полицията и се опитаха да влязат в парламента в Белград, след като Вучич обяви, че през уикенда ще бъде въведен полицейски час.

Сърбия протести
loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top