ДНЕС

Дариткова: Президентът бяга от отговорност за НСО

Няма основания да мислим, че президентът няма правомощия да възложи проверка в НСО и той го прави със своето изявление. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова по БНТ.

В комисията, в която се вземат решения кой да бъде охраняван няма представители на властта. По-скоро това е бягство от отговорност, коментира Дариткова.

В закона ясно е написано, че НСО е специализирана военизирана служба към президента. В закона е написано, че общото ръководство и контрол се упражнява от президента, подчерта Дариткова.

Още повече, че в неговото изявление виждаме, че той възлага проверка, т.е. има правомощия да възложи проверка на НСО. Прехвърлянето на отговорността към парламента е некоректно, защото специализираната комисия да контролира службите осъществява парламентарен контрол, както осъществява парламентарен контрол по отношение на всички други министерства“, каза още  Дариткова относно изявлението на президента Радев.

По-рано в парламента тя подчерта, че ГЕРБ няма опасения, че вота на недоверие, който БСП ще внесе, че ще бъде преодолян.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top