ТРИБУНА

БСП – Пловдив готви конференция, по-тайна и от Тайната вечеря

Планът е власт на всяка цена, дори и коалиция с ГЕРБ

Тихомълком социалистите избират нов председател на БСП в Пловдив. Без официални покани, без публична информация, а опозицията на Георги Гергов в града алармира, че и делегатите се канят избирателно и само на определени от тях се съобщава, че в събота (20 юни 2020 г.) от 10:00 часа в зала „България“ в Международен панаир – Пловдив ще се проведе отложената конференция за избор на председател и ръководни органи на БСП в града под тепетата, съобщава Рlovdiv24.bg.

Решението за заседанието на конференцията е взето на Градски съвет миналия петък (12 юни 2020 г.), но информацията за провеждането му към делегатите е започнала да се разпространява чак от вторник. Опоненти на Гергов и на ръководството на местната структура смятат, че процедурата е изцяло дирижирана от олигарха. Пловдивските социалисти не са получили и официална информация за провеждането на форума.

Заседанието ще бъде закрито и няма да има дори и гост-социалисти поради епидемичната обстановка в страната. Остра е реакцията на опозицията на ръководството на БСП под тепетата, тъй като голяма част от тях не са делегати, според тях, заради нарушения и манипулации по време на отчетно-изборната кампания, за които те са изпратили и сигнали до Националния съвет (НС) и Общо партийната контролна комисия (ОПКК), но от там реакция няма.

Част от делегатите, които също са срещу олигарха, са изпратили в началото на седмицата сигнал до ОПКК, но и по него все още няма реакция, макар насрочената дата да е след броени часове, което означава, че планът на Георги Гергов ще се осъществи. Част от социалистите негодуват спрямо решението заседанието да бъде закрито дори и за редовите членове на партията и коментират, че от понеделник (15 юни 2020 г.) голяма част от епидемичните забрани са паднали и дори вече работят дискотеки и нощни заведения, стадионите са с посещаемост до 50 % от капацитета на съоръжението.

Според тях това е лично ръководено от Георги Гергов и неговата свита. За тях той е председател в сянка до момента, тъй като заявяват, че Красимир Трифонов никога не е имал право на мнение, а заповедите се спускат от червения олигарх. Опозицията стига по-далеч, обяснявайки, че това е основният план, нагласен от враговете на Корнелия Нинова – Георги Гергов и Сергей Станишев. Така в събота само ще се пусне до медиите, че е избран олигархът или негово протеже като Красимир Трифонов.

За опозицията планът на опонентите на Нинова е власт на всяка цена, дори и коалиция с ГЕРБ. Неведнъж самият Гергов е заявявал, че и преди е работил в тази политическа насока. Ррипомняме, че след участието на Георги Гергов в телевизионно предаване по време на карантината започнаха да валят остри декларации не само от Пловдив, а от цялата страна, за разграничаване от него, а дори и с настояване той да бъде изключен.

До такова действие не се стигна, напротив, лично той в други свои участия по телевизията твърдо заявяваше, че той ще бъде следващият председател на БСП в Пловдив, а на последното заседание на НС пред Централата на „Позитано“ №20 пред медиите заяви, че „Корнелия Нинова трябва да си отива, вредна е за партията, вредна е и за България“.

По информация на Рlovdiv24.bg, обаче, след тези думи той влязъл на пленума със своята свита и повече не обелил и дума, като през цялото време на 11-часовото заседание мълчал, а антуражите на Станишев пречили на нормалното протичане на събранието не с аргументи и изказвания, а с обиди и крясъци. Дали през следващата седмица БСП Пловдив ще има нов председател в лицето на Георги Гергов, или негово протеже, както заявява вътрешната опозиция, която преди Градския съвет в петък (12 юни 2020 г.) бойкотира пленума и заедно с други социалисти протестираха срещу олигарха пред централата в Пловдив, предстои да видим.

Твърде вероятно е и медиите да не бъдат допуснати на тази мистична конференция, защото нямаме официална покана и както редовите социалисти, които не са допуснати до това заседание, вероятно ще получим официално прессъобщение за вече избран председател.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top