ДНЕС

Дариткова: Нинова иска сама да свали правителство

Нинова не търси диалог с останалите опозиционни партии, а иска само със силите на БСП да свали правителството. Така, председателката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, коментира по БТВ подписката, инициирана от БСП в цялата страна за оставка на кабинета.

Идеята учудила Дариткова, тъй като по думите й Конституцията била ясна. Тя призова този дебат да се води в парламента, а не извън него и припомни напускането на БСП на НС миналата година.

„В момента имаме сигурно парламентарно мнозинство и имаме правителство, което изпълнява коалиционното споразумение. Трябва да се търси съгласие да се излезе от кризата“, подчерта тя.

Председателката на ПГ на ГЕРБ коментира още, че вчера от ОП били емоционални, а не рационални. „По време на закона за МВР никой осен тях не подкрепи предложението им, ние търсехме предложение, което да не се създаде риск от саморазправа“, каза тя. По думите й текстовете били сериозно критикувани от всички партии в НС. Патриотите предложиха да се създадат доброволчески отряди, но предложението не бе подкрепено. По думите й новосформираната Главна дирекция, която обединява барети и жандармерия, нямало да промени финансовите аспекти. „Предложението не бе критикувано от никого, тези промени са експертно добре преценени“, уточни Дариткова.

Тя коментира и мерките срещи COVID-19. „Мерките, които бяха предприети бяха коректни и навременни“, заяви тя. Д-р Дариткова бе категорична, че при пациентите й нямало страх. Вируса ставал все по-известен на лекарите, а това, че не сме имали толкова много заразени в началото позволило на здравната система да се подготви. „Хората бяха дисциплинирани, а това даде шанс да се погрижим за възрастните хора“, добави Дариткова.

„В настоящия характер на заболяването не се налага връщането към строгите мерки от началото на епидемията. Смятам, че разумно трябва да се отнасят хората към освобождаването на мерките“, подчерта още тя.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top