ДНЕС

Президентът Радев поздрави УНСС по случай 100-годишнината

Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес до ректора на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) проф. Димитър Димитров по повод 100-годишнината от създаването на висшето училище.  Днес над 20 000 български и чуждестранни студенти изучават в УНСС икономически, юридически, политически, административни, информационни и социални науки в осем факултета, четири института и двадесет и четири научноизследователски центъра.

„За мен е удоволствие да се обърна към представителите на най-големия икономически университет в Югоизточна Европа“, заявява президентът Радев в приветствието си към преподаватели, служители, членове на настоятелството, студенти и докторанти на учебното заведение. Създаден във време на радикални икономически, социални, политически и идейни промени, формиращи младата ни държава, УНСС осигурява висококачествено специализирано образование, подчертава президентът. Румен Радев допълва, че университетът се е утвърдил като едно от средищата за подготовка на специалисти за държавното управление и външната политика на България.

„Уверен съм, че ентусиазмът и любовта към науката и младите хора на България са водили напред и нагоре в дебрите на познанието всеки един от вас. Вярвам, че те дават сила и енергия на Вашия университет да отстоява своята водеща позиция сред сродни европейски университети“, обръща се към преподавателите на университета държавният глава.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top