ДНЕС

Наско Сираков: Божков се изгаври с Гунди и Котков

Циркът с акциите на „Левски“ от страна на Васил Божков е гавра с паметта на клубни светила като Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков. Това заяви в предаването „120 минути“ легендата Наско Сираков. Той окачестви случващото се в момента като най-голямото петно в историята на „сините“. Освен това Сираков заяви, че „Левски“ не трябва да иска финансова помощ от премиера Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че е готов да получи клубните акции, защото случващото се в момента е „на-ужасното нещо в историята на „Левски“. За целта е провел телефонен разговор с укриващия се от правосъдието Васил Божков и ясно е заявил намерението си. Ето какво сподели легендата:

„Да, готов съм да получа акциите. Защото това, което се случи в сряда,е подигравка с името на Апостола, с имената на момчетата, създали „Левски“ преди 106 години, гавра с легенди като Гунди и Котето, Вуцата, Соколето… Искам да подчертая, че акциите на „Левски“ не могат да бъдат оръжие!

Те са инструмент да се работи в името на клуба. Ясно съм заявил на Божков, че аз нямам работа да разговарям с премиера, защото не той е собственикът на „Левски“. Той няма право да ги взема, той е премиер на всички клубове и влиза в конфликт на интереси, ако вземе акциите. И ме беше срам от името на клуба да се пише на министър-председателя за финансова помощ.

Той да не е банкова институция!?

Срам ме е да се искат пари от премиера, той може да помогне с логистика, но не и с кредит. Губи се време, а часовникът тиктака.

Без да вземем акциите, нищо не може да се направи за спасението на „Левски“. Призовавам Божков да направи последната крачка и да даде акциите. „Левски“ не е създаден да бъде спасяван, а да успява. Аз се бях дистанцирал и също съм виновен за това, че в момента „Левски“ е в свободно падане.

Единственият шанс да фалираме като ЦСКА е, ако не вземем акциите“.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top