ДНЕС

Локомотив пламна на гарата в Карнобат

Локомотив  пламна като факла на ЖП-гарата в Карнобат, докато маневрира. За щастие няма ранении и пострадали. Инцидентът е станал малко след 14 часа в сряда.

Локомотивът е бил част от влаковата композиция, пътуваща по линията Варна-Карнобат-Варна. Тренът пристигнал маалко по-рано на гарата и имал престой от около час. По време на пожара във вагоните не е имало пътниици. Докато машиниста извършвал маневра, от мотрисата  започнали да излизат гъсти кълбета дим. На място веднага е извикан пожарникарски екип. За броени секунди на гарата са пристигнали две противопожарни коли от службата в Карнобат и трета от Бургас.

„Пожарните вече гасят на място и огънят е почти потушен. Към момента все още не е ясна причината за пожара, нито какво е станало, може би искрата е тръгнала от късо съединение. Важното е, че няма пострадали. Влакът е бил почти празен“, съобщиха жп-служители от Карнобат, които са били свидетели на пожара. Докато пристигнат огнеборците, служителите са успели да откачат мотрисата от вагоните и да я преместят на четвърти коловоз.

„Третият противопожарен автомобил от Бургас е с пенообразувател. Трябваше подкрепление, защото  в локомотива има над 1500 литра трансформаторно масло и огънят не можеше да бъде потушен само с вода. Вероятно машината ще изгори, но целта е да бъде запазена контактната мрежа, за да може движението да бъде възстановено“, казабщина Карнобат. Заради пожара движението на ж.п. гарата бе спряно. Няма опасност за хората на гарата, както и пряка опасност за околната среда.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top