ТРИБУНА

Слънчево и топло на Велики четвъртък, какво ще бъде времето по Великден

Днес над страната ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 16° и 21°, в София около 17°, сочи справка в сайта Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде слънчево, но ветровито. Ще духа до умерен западен вятър, който до вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, който ще отслабне. Дневните температури ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 7°.

В петък и събота ще се задържи предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб до умерен. Дневните температури в повечето райони ще надхвърлят 20°, на места ще достигат 25°-27°, ще се повишат и минималните.

В неделя облачността ще се увеличи и вплътни. На отделни места ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще отслабне. Температурите ще останат без съществена промяна.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top