СВЯТ

Папата отправи Великденското си послание от празната базилика „Св. Петър“

В традиционното си пасхално послание Към Града и Света – „Urbi et Orbi“, папа Фарниск призова за световна солидарност в борбата с пандемията от коронавирус и икономическите последици от нея, както и за облекчаване на дълговете на най-бедните страни и прекратяване на всички конфликти.

Католическата църква отбелязва Възкресение Христово в уединение. Това е най-радостният празник в християнския календар, а тази година той е помрачен от опустошенията, нанесени от коронавируса, предава Vatikan news.

Пасхалното послание, въпреки, че не бе отправено от централната ложа на базиликата, бе следвано по цял свят чрез средствата за комуникация и социалните мрежи, и така достигна със своята сила всяко кътче на планетата, потисната от пандемията, заедно с гласа на Църквата, която възвести на всички: „Христос, моята надежда, възкръсна!“

Обикновено на този ден площадът „Свети Петър“ е обсипан със свежи цветя – лалета и орхидеи го украсяват като символ на великденското послание за живот и възкресение след разпъването на Христос на кръста. Миналата година над 70 000 души са се поздравили за Възкресение Христово на площада пред „Свети Петър“, но сега достъпът там е забранен.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top