ТРИБУНА

Изследване: Младите са най-потърпевши от извънредното положение

Най- потърпевши от извънредните мерки срещу разпространението на коронавируса са младите. Хората до 29 години имат най-високи нива на тъга, тревога и страх, показва изследване на Софийския университет, цитирано от Нова ТВ.

Мъжете реагират по-гневно на ситуацията, а жените изпитват повече страх и търсят подкрепа в онлайн общуването. Хората над 49 години пък най-леко възприемат наложения контрол заради извънредното положение. Те усещат най-ниска степен на заплаха от ситуацията, показват данните. Според тях по-образованите изпитват по-голям дискомфорт от ограниченията в социалния живот.

Живеещите в провинцията пък са по-оптимистични. Семейните също в по-малка степен възприемат положението като заплашително.

Най-често споделяните очаквания за последствията са да настъпи финансов и икономически крах в световен мащаб, като това се очакват 73 на сто. 71% смятат, че ще има  последици в политиката и управлението, а 68 на сто очакват да се променят ценностите и хората да започнат да обръщат повече внимание на начина си на живот и на здравето.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top