ДНЕС

Хората с увреждания в помощ за борбата с коронавируса

Специализирани предприятия и кооперации на хората с увреждания работят в помощ за борбата с коронавируса у нас. Голяма част от работещите хора с увреждания са ангажирани в сектора на шивашките услуги и в момента работата им е съсредоточена в изработка на предпазни костюми и маски. Това заяви шефа на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски.

„Поддържаме социална дистанция, и спазваме изискванията за безопасност“, увери Коралски. За работещите в Агенцията за хората с увреждания има необходимите предпазни средства, маски, дезинфектанти и всичко необходимо, дори е имало дарение на лични предпазни средства от работещите инвалиди, коментира още той.

Агенцията за хората с увреждания, работи на сменен режим – дават се дежурства, по голямата част от работата се извършва дистанционно, комисиите по проекти се извършват дистанционно и за момента работата върви, без да има забавяне и отлагане на работни задачи, увери Коралски. Всички проекти за хора с увреждания ще бъдат с удължени срокове, предвид извънредната ситуация.

Относно работещите по задължителен квотен принцип хора с увреждания, Коралски разясни, че за тях правилата са както за всички останали работещи, изключение правят само хората с хронични заболявания, тъй като са рискова група. Те би трябвало да работят дистанционно или да ползват отпуск, но това зависи от техния работодател допълни Коралски.

 

/Монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top